vivianasu

Thursday, December 15

Bukannya Hendak Merai Kemenangan, Tetapi Teruk Dikecam Netizen Atas Kiriman Ucapan Terima Kasihnya Yang Dikatakan Khas Buat Bangsa J

weet weet     3:35 PM    


Sabtu lalu merupakan detik paling membanggakan buat pelawak dan pengacara Harith Iskander setelah dinobat sebagai individu paling kelakar di dunia dalam pertandingan 'The Funniest Person in the World' oleh Laugh Factory. Harith, pelawak terkenal yang hampir 26 tahun terlibat dalam bidang komedi gemar mengangkat isu perpaduan, isu semasa yang dikupas dengan caranya yang tersendiri. Harith berjaya mengalahkan empat pesaingnya di pentas akhir iaitu Alex Calleja (Filipina) sebagai naib johan, diikuti Katerina Vrana (Greece), Mino Van Nassau (India) dan David Kilimnick (Israel). Berita tentang kemenangan

Kejayaan Harith dalam pertandingan dwi-tahunan di Finland anjuran francais komedi terbesar di Amerika Syarikat itu sekali gus membuka mata dunia akan kemampuan komedi Malaysia.
Namun dalam sibuk meraikan kemengan itu, ada juga peminat yang kurang berpuas hati dengan cara Harith mengucapkan terima kasih. Harith menerima kecaman hebat apabila dikatakan melebihkan bangsa johor dalam ucapannya melalui akaun instagram.

Harith dalam maklum balasnya di instagram milik beliau menjelaskan kiriman itu ditujukan buat rakan-rakan blogger dan komuniti online serta seluruh peminat dari Johor yang telah menjadi tulang belakang utama kejayaannya dalam pertandingan itu, ditambah pula dirinya anak kelahiran negeri selatan itu. Namun, dia turut berterima kasih kepada semua rakyat Malaysia dalam beberapa siri kiriman yang lain.

loading...
KLIK LIKE JIKA ANDA RASA PERKONGSIAN INI SANGAT BERGUNA


© 2014-2016 Rilekslah. Published By Pro Templates Lab | Designed by Bloggertheme9. Powered By Blogger.